Kako z uporabo športa in telesne aktivnosti izboljšati dobro počutje prikrajšanih otrok in mladostnikov

Paket usposabljanja za Icehearts Europe mentorje

Kdo stoji za projektom Icehearts Europe?

ISCA in finski dolgoročni program podpore za ranljive otroke in mladostnike, Icehearts Finland, sta združila moči z 10 partnerji, ki predstavljajo 8 različnih držav EU, za pričetek širitve te uspešne iniciative po vsej Evropi. Projekt je sofinanciran z evropskimi sredstvi programa EU4Health. Projekt se je pričel v letu 2023 in bo trajal 3 leta, pri čemer bo testiran v 5 pilotnih državah: na Danskem, v Estoniji, Italiji, Sloveniji in Španiji.

Kaj nas združuje?
Zakaj bi se morali udeležiti tega usposabljanja?

Glavni cilj tega orodja za usposabljanje je zagotoviti aktivno učno izkušnjo in vas voditi na poti, da postanete usposobljeni mentor Icehearts Europe. To orodje za usposabljanje dopolnjuje usposabljanje na nacionalni ravni, ki ga pilotni partnerji ponujajo izbranim mentorjem Icehearts Europe.

Kaj se boste naučili?

Po zaključenem spletnem usposabljanju za mentorje Icehearts Europe boste usposobljeni za:

 • izpostavljanje značilnosti uspešnega modela Icehearts Finland;
 • določanje značilnosti optimalne vezi in odnosa med mentorjem in mentorirancem;
 • definiranje, kako lahko mentor in mentoriranec zgradita skupni namen in si zastavita cilje;
 • izdelavo in izvedbo skupnega načrta za pilotne dejavnosti Iceheart Europe.

Izjava o omejitvi odgovornosti: gradiva v tem dokumentu so nastala ali se uporabljajo kot del neodvisnega partnerstva Icehearts Europe in jih zato ne smete obravnavati kot uradna gradiva ali stališča finske organizacije Icehearts ry.

Ključne informacije za navigacijo pri usposabljanju
 • Da zaključite celoto usposabljanje potrebujete 90 minut.
 • Pri poteku usposabljanja, izberite posamezno temo, ki je predstavljena spodaj (preprosto jo označite s klikom na ikono). Na koncu vsake teme vas čaka tudi kratek test s katerim preveite svoje znanje.
 • Za vsak video v tem programu, imate možnost aktivirati podnapise.
  1. Na desni strani ekrana kliknite Subtitles/CC option.
  2. Nato kliknite Settings in izberite Auto-translate in vaš izbran jezik (Slovenščina).
 • Za zaključek usposabljanja, boste morali zaključiti vse korake (teme), narediti naloge refleksije na koncu vsake teme in izpolniti kratek vprašalnik o usposabljanju.

"Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Health and Digital Executive Agency (HADEA). Neither the European Union nor HADEA can be held responsible for them."